Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z pistacjami"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1327
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25120
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1327
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25120
Składniki
Mięso umyj, osusz, usuń kostki i błonki. Przekrój filet wzdłuż tak, aby powstały dwa kotlety. Oprósz solą, pieprzem i wstaw do lodówki na godzinę.
Obierz orzechy pistacjowe, włóż je do foliowej torebki i rozdrobnij wałkiem. Wysyp na płaski talerzyk i wymieszaj z bułką tartą. Mleko wymieszaj z miodem, wbij jajko i roztrzep masę.
Kotlety zanurzaj najpierw w masie jajecznej, potem w orzechach pistacjowych. Lekko dociśnij panierkę.
Smaż na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony. Przewracaj je delikatnie, aby panierka nie odpadła. Podawaj z ryżem.
Panierkę możesz także przygotować z orzechów włoskich i tak samo wymieszać z bułką tartą.
Porcje 4. 30 min. Cena 3,20 zł. Kalorie 410 kcal.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Bella Relaks