Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z pistacjami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8348
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8348
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1216
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Składniki
Mięso umyj, osusz, usuń kostki i błonki. Przekrój filet wzdłuż tak, aby powstały dwa kotlety. Oprósz solą, pieprzem i wstaw do lodówki na godzinę.
Obierz orzechy pistacjowe, włóż je do foliowej torebki i rozdrobnij wałkiem. Wysyp na płaski talerzyk i wymieszaj z bułką tartą. Mleko wymieszaj z miodem, wbij jajko i roztrzep masę.
Kotlety zanurzaj najpierw w masie jajecznej, potem w orzechach pistacjowych. Lekko dociśnij panierkę.
Smaż na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony. Przewracaj je delikatnie, aby panierka nie odpadła. Podawaj z ryżem.
Panierkę możesz także przygotować z orzechów włoskich i tak samo wymieszać z bułką tartą.
Porcje 4. 30 min. Cena 3,20 zł. Kalorie 410 kcal.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Bella Relaks