Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z pistacjami

Kotlety z pistacjami

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Kotlety z pistacjami"

Składniki

  • 40 dag filetu z piersi indyka
  • 3/4 szklanki pistacji
  • jajko
  • łyżka miodu
  • trzy łyżki mleka
  • 2 łyżki bułki tartej
  • pieprz
  • sól
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety z pistacjami

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, usuń kostki i błonki. Przekrój filet wzdłuż tak, aby powstały dwa kotlety. Oprósz solą, pieprzem i wstaw do lodówki na godzinę.

  2. Obierz orzechy pistacjowe, włóż je do foliowej torebki i rozdrobnij wałkiem. Wysyp na płaski talerzyk i wymieszaj z bułką tartą. Mleko wymieszaj z miodem, wbij jajko i roztrzep masę.

  3. Kotlety zanurzaj najpierw w masie jajecznej, potem w orzechach pistacjowych. Lekko dociśnij panierkę.

  4. Smaż na rozgrzanym oleju po 4-5 minut z każdej strony. Przewracaj je delikatnie, aby panierka nie odpadła. Podawaj z ryżem.

  5. Panierkę możesz także przygotować z orzechów włoskich i tak samo wymieszać z bułką tartą.

  6. Porcje 4. 30 min. Cena 3,20 zł. Kalorie 410 kcal.

  7. Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń