Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku,chrupiące na zewnątrz..poprostu pyszne :) Idealne jako dodatek do dania głównego,lub jako samodzielne danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Ryż płuczę i gotuje według zaleceń producenta. Pozostawiam do wystudzenia.
Cebulkę obieram,kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na złoto na 2 łyżkach oleju.
Gdy ryż jest już ostudzony ale nadal ciepły,dodaję do niego podsmażoną cebulkę,serek topiony,3 łyżki bułki tartej,łyżeczkę curry(chyba że lubicie więcej :) ) sól,pieprz,posiekaną łyżeczkę koperku i jedno jajko.
Łącze składniki ręką na jednolitą masę.
Formuje małe kotleciki,obtaczam każdy w bułce tartej,smażę na dobrze rozgrzanym oleju bądź smalcu na złoty kolor. Smacznego ! :)