Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku,chrupiące na zewnątrz..poprostu pyszne :) Idealne jako dodatek do dania głównego,lub jako samodzielne danie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3940
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415284
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2518
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3940
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415284
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2518
Składniki
Ryż płuczę i gotuje według zaleceń producenta. Pozostawiam do wystudzenia.
Cebulkę obieram,kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na złoto na 2 łyżkach oleju.
Gdy ryż jest już ostudzony ale nadal ciepły,dodaję do niego podsmażoną cebulkę,serek topiony,3 łyżki bułki tartej,łyżeczkę curry(chyba że lubicie więcej :) ) sól,pieprz,posiekaną łyżeczkę koperku i jedno jajko.
Łącze składniki ręką na jednolitą masę.
Formuje małe kotleciki,obtaczam każdy w bułce tartej,smażę na dobrze rozgrzanym oleju bądź smalcu na złoty kolor. Smacznego ! :)