Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku,chrupiące na zewnątrz..poprostu pyszne :) Idealne jako dodatek do dania głównego,lub jako samodzielne danie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1899
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3629
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 436
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1899
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3856
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3629
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 436
Składniki
Ryż płuczę i gotuje według zaleceń producenta. Pozostawiam do wystudzenia.
Cebulkę obieram,kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na złoto na 2 łyżkach oleju.
Gdy ryż jest już ostudzony ale nadal ciepły,dodaję do niego podsmażoną cebulkę,serek topiony,3 łyżki bułki tartej,łyżeczkę curry(chyba że lubicie więcej :) ) sól,pieprz,posiekaną łyżeczkę koperku i jedno jajko.
Łącze składniki ręką na jednolitą masę.
Formuje małe kotleciki,obtaczam każdy w bułce tartej,smażę na dobrze rozgrzanym oleju bądź smalcu na złoty kolor. Smacznego ! :)