Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku,chrupiące na zewnątrz..poprostu pyszne :) Idealne jako dodatek do dania głównego,lub jako samodzielne danie.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25068
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25068
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 162
Składniki
Ryż płuczę i gotuje według zaleceń producenta. Pozostawiam do wystudzenia.
Cebulkę obieram,kroję w drobną kosteczkę i podsmażam na złoto na 2 łyżkach oleju.
Gdy ryż jest już ostudzony ale nadal ciepły,dodaję do niego podsmażoną cebulkę,serek topiony,3 łyżki bułki tartej,łyżeczkę curry(chyba że lubicie więcej :) ) sól,pieprz,posiekaną łyżeczkę koperku i jedno jajko.
Łącze składniki ręką na jednolitą masę.
Formuje małe kotleciki,obtaczam każdy w bułce tartej,smażę na dobrze rozgrzanym oleju bądź smalcu na złoty kolor. Smacznego ! :)