Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie na swiateczny obiad
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 517
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3579
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3507
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 517
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3579
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3507
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30552
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do wątróbki i mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej z dużymi oczkami.
Do wątróbki z cebulką dodajemy starte pieczarki, mieszamy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstała jednolita masa.
Na patelni rozgrzewamy olej. Masę wątróbkowo-pieczarkową nakładamy łyżką na patelnię i z obu stron smażymy kotleciki tak jak placki ziemniaczane - na średnik ogniu i niezbyt długo, by się nie przypaliły.