Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie na swiateczny obiad
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 161
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 839
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3977
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19987
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 161
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 839
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3977
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19987
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do wątróbki i mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej z dużymi oczkami.
Do wątróbki z cebulką dodajemy starte pieczarki, mieszamy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstała jednolita masa.
Na patelni rozgrzewamy olej. Masę wątróbkowo-pieczarkową nakładamy łyżką na patelnię i z obu stron smażymy kotleciki tak jak placki ziemniaczane - na średnik ogniu i niezbyt długo, by się nie przypaliły.