Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie na swiateczny obiad
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2343
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1464
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3628
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1342
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2343
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1464
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 538
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3628
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1342
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do wątróbki i mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej z dużymi oczkami.
Do wątróbki z cebulką dodajemy starte pieczarki, mieszamy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstała jednolita masa.
Na patelni rozgrzewamy olej. Masę wątróbkowo-pieczarkową nakładamy łyżką na patelnię i z obu stron smażymy kotleciki tak jak placki ziemniaczane - na średnik ogniu i niezbyt długo, by się nie przypaliły.