Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie na swiateczny obiad
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34887
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16314
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34887
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16314
Składniki
Wątróbkę oczyszczamy z błonek, myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę. Cebulę obieramy i również kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do wątróbki i mieszamy.
Pieczarki oczyszczamy i ścieramy na tarce jarzynowej z dużymi oczkami.
Do wątróbki z cebulką dodajemy starte pieczarki, mieszamy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy, by wszystkie składniki dobrze się połączyły i powstała jednolita masa.
Na patelni rozgrzewamy olej. Masę wątróbkowo-pieczarkową nakładamy łyżką na patelnię i z obu stron smażymy kotleciki tak jak placki ziemniaczane - na średnik ogniu i niezbyt długo, by się nie przypaliły.