Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem brokułowy"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Warzywa umyć, cebulę i czosnek obrać, posiekać, zrumienić na maśle w dużym rondlu. Dodać obrane i pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki oraz brokuły podzielone na małe różyczki.
Bulion zagotować, zalać nim podsmażone warzywa. Gotować do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem, doprawić solą i bazylią, zmiksować na idealnie gładki krem.
Zupę zabielić śmietaną. By się nie zwarzyła, trzeba ją zahartować kilkoma łyżkami zupy. Przed podaniem posypać posiekaną natką i świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Twoje Imperium