Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem brokułowy"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Warzywa umyć, cebulę i czosnek obrać, posiekać, zrumienić na maśle w dużym rondlu. Dodać obrane i pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki oraz brokuły podzielone na małe różyczki.
Bulion zagotować, zalać nim podsmażone warzywa. Gotować do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem, doprawić solą i bazylią, zmiksować na idealnie gładki krem.
Zupę zabielić śmietaną. By się nie zwarzyła, trzeba ją zahartować kilkoma łyżkami zupy. Przed podaniem posypać posiekaną natką i świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Twoje Imperium