Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem brokułowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8001
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3445
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 624
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8001
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 345
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3445
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 624
Składniki
Warzywa umyć, cebulę i czosnek obrać, posiekać, zrumienić na maśle w dużym rondlu. Dodać obrane i pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki oraz brokuły podzielone na małe różyczki.
Bulion zagotować, zalać nim podsmażone warzywa. Gotować do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem, doprawić solą i bazylią, zmiksować na idealnie gładki krem.
Zupę zabielić śmietaną. By się nie zwarzyła, trzeba ją zahartować kilkoma łyżkami zupy. Przed podaniem posypać posiekaną natką i świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Twoje Imperium