Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem cukiniowo-porowy"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 17
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 39
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2529
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 17
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 39
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2529
Składniki
Natkę i lubczyk opłucz, osusz, oderwij listki, drobno je posiekaj. Obierz cebulę, ziemniaki oraz czosnek. Cukinie oczyść, odetnij końce. Warzywa pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę i czosnek, mieszając, usmaż na szklisto. Dołóż ziemniaki i smaż razem jeszcze około 5 minut. Dodaj posiekane zioła.
Pory oczyść, natnij wzdłuż, opłucz pod bieżącą wodą, a następnie potnij na kawałeczki. Dodaj do ziemniaków wraz z cukinią. Wkrusz kostkę bulionową. Wlej 6 szklanek wody. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
W tym czasie orzechy laskowe wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Mieszając, lekko je zrumień. Przesyp na talerzyk, a kiedy przestygną, drobno posiekaj.
Zupę wymieszaj z żółtym serem. Potem zmiksuj blenderem na gładki krem. Przypraw do smaku białym pieprzem. Rozlej do kokilek. Każdą porcję udekoruj kleksem śmietany oraz listkami ziół. Posyp orzechami laskowymi.
Gotową zupę podawaj z dodatkiem sezamowych paluszków grissini, ew. z grzankami ziołowymi.Źródło: Tina