Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem cukiniowo-porowy"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1042
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23053
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1042
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Składniki
Natkę i lubczyk opłucz, osusz, oderwij listki, drobno je posiekaj. Obierz cebulę, ziemniaki oraz czosnek. Cukinie oczyść, odetnij końce. Warzywa pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę i czosnek, mieszając, usmaż na szklisto. Dołóż ziemniaki i smaż razem jeszcze około 5 minut. Dodaj posiekane zioła.
Pory oczyść, natnij wzdłuż, opłucz pod bieżącą wodą, a następnie potnij na kawałeczki. Dodaj do ziemniaków wraz z cukinią. Wkrusz kostkę bulionową. Wlej 6 szklanek wody. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
W tym czasie orzechy laskowe wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Mieszając, lekko je zrumień. Przesyp na talerzyk, a kiedy przestygną, drobno posiekaj.
Zupę wymieszaj z żółtym serem. Potem zmiksuj blenderem na gładki krem. Przypraw do smaku białym pieprzem. Rozlej do kokilek. Każdą porcję udekoruj kleksem śmietany oraz listkami ziół. Posyp orzechami laskowymi.
Gotową zupę podawaj z dodatkiem sezamowych paluszków grissini, ew. z grzankami ziołowymi.Źródło: Tina