Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem cukiniowo-porowy"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10581
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3224
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10581
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3224
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2334
Składniki
Natkę i lubczyk opłucz, osusz, oderwij listki, drobno je posiekaj. Obierz cebulę, ziemniaki oraz czosnek. Cukinie oczyść, odetnij końce. Warzywa pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę i czosnek, mieszając, usmaż na szklisto. Dołóż ziemniaki i smaż razem jeszcze około 5 minut. Dodaj posiekane zioła.
Pory oczyść, natnij wzdłuż, opłucz pod bieżącą wodą, a następnie potnij na kawałeczki. Dodaj do ziemniaków wraz z cukinią. Wkrusz kostkę bulionową. Wlej 6 szklanek wody. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
W tym czasie orzechy laskowe wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Mieszając, lekko je zrumień. Przesyp na talerzyk, a kiedy przestygną, drobno posiekaj.
Zupę wymieszaj z żółtym serem. Potem zmiksuj blenderem na gładki krem. Przypraw do smaku białym pieprzem. Rozlej do kokilek. Każdą porcję udekoruj kleksem śmietany oraz listkami ziół. Posyp orzechami laskowymi.
Gotową zupę podawaj z dodatkiem sezamowych paluszków grissini, ew. z grzankami ziołowymi.Źródło: Tina