Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem cukiniowy z fetą"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 141
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 864
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 513
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 549
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 141
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 864
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 513
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 549
Składniki
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną czerwoną cebulę (odrobinę odłóż do dekoracji). Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę cukinię z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Przesmaż i zalej je gorącym bulionem. Gotuj ok. 15 minut. Na koniec dodaj 2/3 serka feta i całość zmiksuj.
Gotowy krem rozlej do miseczek i podawaj z resztą fety. Udekoruj bazylią i czerwoną cebulką.
Czas: 45 min. 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV