Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem cukiniowy z fetą"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8648
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 600
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8648
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 600
Składniki
Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną czerwoną cebulę (odrobinę odłóż do dekoracji). Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę cukinię z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Przesmaż i zalej je gorącym bulionem. Gotuj ok. 15 minut. Na koniec dodaj 2/3 serka feta i całość zmiksuj.
Gotowy krem rozlej do miseczek i podawaj z resztą fety. Udekoruj bazylią i czerwoną cebulką.
Czas: 45 min. 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV