Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem kalafiorowy"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2443
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3393
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1458
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2443
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3393
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1458
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Składniki
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>
Kalafior umyj i podziel na różyczki.
Cebule z czosnkiem drobno posiekaj, po czym zeszklij na rozgrzanej oliwie w garnku o grubym dnie.
Wlej wrzący bulion, dodaj kalafiora i ugotuj go do miękkości. Następnie dosyp curry i całość zmiksuj blenderem.
Gotowy gładki krem zabiel śmietaną zahartowaną gorącym kremem, dopraw solą i pieprzem.
Chleb tostowy pokrój w kostkę, posyp ziołami i usmaż na oliwie.
Filet drobiowy umyj, osusz, potnij wzdłuż paski. Nabij je na patyki do szaszłyków, posyp solą, pieprzem i curry. Usmaż.
Nalej zupę do talerzy, dodaj do niej grzanki, a z boku ułóż szaszłyki.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax