Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem marchewkowy"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4262
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2545
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2144
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11201
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4262
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2545
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2144
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11201
Składniki
Marchewki, jabłko, cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść, potnij w grubszą kostkę. Włoszczyznę, cebulę i marchewki drobno pokrój. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę, usmaż ją na szklisto. Dołóż włoszczyznę, jabłko i marchewki. Wsyp curry oraz ostrą paprykę.
Smaż, mieszając, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dolej bulion. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień. Gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zdejmij z ognia, wraz z bulionem zmiksuj na gładko. Zupę przypraw odrobiną gałki muszkatołowej.
Podawaj np. z pierożkami ravioli z serowym farszem.Źródło: Naj