Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem marchewkowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8014
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 349
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3474
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 628
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8014
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 349
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3474
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 628
Składniki
Marchewki, jabłko, cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść, potnij w grubszą kostkę. Włoszczyznę, cebulę i marchewki drobno pokrój. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę, usmaż ją na szklisto. Dołóż włoszczyznę, jabłko i marchewki. Wsyp curry oraz ostrą paprykę.
Smaż, mieszając, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dolej bulion. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień. Gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zdejmij z ognia, wraz z bulionem zmiksuj na gładko. Zupę przypraw odrobiną gałki muszkatołowej.
Podawaj np. z pierożkami ravioli z serowym farszem.Źródło: Naj