Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem marchewkowy"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 200
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 431
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 642
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 200
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 431
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 642
Składniki
Marchewki, jabłko, cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść, potnij w grubszą kostkę. Włoszczyznę, cebulę i marchewki drobno pokrój. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę, usmaż ją na szklisto. Dołóż włoszczyznę, jabłko i marchewki. Wsyp curry oraz ostrą paprykę.
Smaż, mieszając, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dolej bulion. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień. Gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Zdejmij z ognia, wraz z bulionem zmiksuj na gładko. Zupę przypraw odrobiną gałki muszkatołowej.
Podawaj np. z pierożkami ravioli z serowym farszem.Źródło: Naj