Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z bakłażanem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1980
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1658
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1980
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1658
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, po czym przetrzyj przez sito. Wlej sos do garnka i podgrzej.
Zeszklij na oliwie posiekany czosnek i pora. Dorzuć do przecieru pomidorowego razem z resztą pokrojonych warzyw (bez bakłażana).
Całość dopraw solą, pieprzem oraz cukrem i gotuj 20 minut. Po tym czasie zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z pokruszoną fetą, ziołami oraz podsmażoną na oliwie kosteczką z bakłażanów.Źródło: Kurier TV