Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z bakłażanem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118048
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8387
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118048
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8387
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, po czym przetrzyj przez sito. Wlej sos do garnka i podgrzej.
Zeszklij na oliwie posiekany czosnek i pora. Dorzuć do przecieru pomidorowego razem z resztą pokrojonych warzyw (bez bakłażana).
Całość dopraw solą, pieprzem oraz cukrem i gotuj 20 minut. Po tym czasie zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z pokruszoną fetą, ziołami oraz podsmażoną na oliwie kosteczką z bakłażanów.Źródło: Kurier TV