Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z bakłażanem"
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 84
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 33
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 156
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 59
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 29
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 84
Szybkie i puszyste placuszki to super pomysł na ciepłe śniadanie, deser czy p...
Odsłon: 33
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 156
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 59
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 29
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, po czym przetrzyj przez sito. Wlej sos do garnka i podgrzej.
Zeszklij na oliwie posiekany czosnek i pora. Dorzuć do przecieru pomidorowego razem z resztą pokrojonych warzyw (bez bakłażana).
Całość dopraw solą, pieprzem oraz cukrem i gotuj 20 minut. Po tym czasie zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z pokruszoną fetą, ziołami oraz podsmażoną na oliwie kosteczką z bakłażanów.Źródło: Kurier TV