Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z bakłażanem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14276
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1662
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14276
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1662
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16303
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, po czym przetrzyj przez sito. Wlej sos do garnka i podgrzej.
Zeszklij na oliwie posiekany czosnek i pora. Dorzuć do przecieru pomidorowego razem z resztą pokrojonych warzyw (bez bakłażana).
Całość dopraw solą, pieprzem oraz cukrem i gotuj 20 minut. Po tym czasie zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z pokruszoną fetą, ziołami oraz podsmażoną na oliwie kosteczką z bakłażanów.Źródło: Kurier TV