Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem pomidorowy z bakłażanem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 335
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 335
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2602
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, po czym przetrzyj przez sito. Wlej sos do garnka i podgrzej.
Zeszklij na oliwie posiekany czosnek i pora. Dorzuć do przecieru pomidorowego razem z resztą pokrojonych warzyw (bez bakłażana).
Całość dopraw solą, pieprzem oraz cukrem i gotuj 20 minut. Po tym czasie zmiksuj.
Gotowy krem podawaj z pokruszoną fetą, ziołami oraz podsmażoną na oliwie kosteczką z bakłażanów.Źródło: Kurier TV