Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem serowo-porowy"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Składniki
Z porów usuń wierzchnie liście, starannie opłucz pod bieżącą wodą a następnie pokrój w plastry (białą i jasnozieloną część). Ziemniaki oraz marchewkę obierz i umyj. Ziemniaki pokrój w kostkę.
Do garnka wlej bulion, dodaj marchewkę, zagotuj. Na patelni roztop masło, wrzuć pokrojone pory (2 łyżki odłóż) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszając smaż ok. 5 min.
Przełóż do bulionu, dodaj ziemniaki. Gotuj ok. 15 min, aż ziemniaki zmiękną. Bulion przecedź. Marchewkę pokrój w drobną kostkę. Pozostałe warzywa rozdrobnij blenderem i wlej do nich wino oraz bulion – tyle, aby uzyskać pożądaną konsystencję zupy. Dodaj serki topione, podgrzewaj aż serki się roztopią. Zupę dopraw solą oraz pieprzem.
Na suchą, rozgrzaną teflonową patelnię wrzuć mięso oraz pozostałe pory. Duś, od czasu do czasu mieszając, aż pory zmiękną. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do zupy dodaj marchewkę oraz mięso i posyp szczypiorkiem.
50 minut. Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie