Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 198
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 359
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 936
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 198
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 359
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 936
Składniki
Bób ugotuj al dente w bulionie. Wyjmij, ostudź i obierz z łupinek. Ziemniaki obierz i pokrój w niedużą kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie zeszklij na oliwie. Wrzuć ziemniaki i razem chwilę podsmaż. Ziemniaki z cebulą przełóż do bulionu. Gotuj około 15 minut.
Na 5 minut przed końcem dodaj obrany bób, zostawiając trochę do dekoracji. Dopraw solą i pieprzem. Garnek zdejmij z ognia, wsyp kolendrę i całość dokładnie zmiksuj. Śmietankę wymieszaj z niewielką ilością mąki i zupy. Zaprawkę wlej do garnka. Przed podaniem zupę udekoruj kleksem śmietany.Źródło: Na żywo