Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Bób ugotuj al dente w bulionie. Wyjmij, ostudź i obierz z łupinek. Ziemniaki obierz i pokrój w niedużą kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Następnie zeszklij na oliwie. Wrzuć ziemniaki i razem chwilę podsmaż. Ziemniaki z cebulą przełóż do bulionu. Gotuj około 15 minut.
Na 5 minut przed końcem dodaj obrany bób, zostawiając trochę do dekoracji. Dopraw solą i pieprzem. Garnek zdejmij z ognia, wsyp kolendrę i całość dokładnie zmiksuj. Śmietankę wymieszaj z niewielką ilością mąki i zupy. Zaprawkę wlej do garnka. Przed podaniem zupę udekoruj kleksem śmietany.Źródło: Na żywo