Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z buraków"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2401
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1446
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2169
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2401
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3382
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1446
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2169
Składniki
Buraki i włoszczyznę umyj, pokrój, gotuj godzinę w litrze wody. Pod koniec gotowania dodaj jabłko, czosnek. Zmiksuj.
Na suchej patelni upraż orzechy i żurawinę, wymieszaj z posiekaną natką i olejem. Zupę podgrzej, rozlej na talerze, udekoruj śmietaną i dekoracją.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień