Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 938
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 89
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 938
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 89
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Składniki
Ugotuj bulion. Dodaj do niego pokrojony w kostkę miąższ dyni. Gotuj, aż zmięknie i zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
Paprykę umyj i oczyść. Pokrój ją w kostkę, a boczek w paski. wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. Następnie połącz ze zmiksowaną zupą i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut.
Do zupy dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego i ostrą paprykę chili. Wymieszaj. Zupę podawaj z kawałkami jabłka i śmietaną.Źródło: Na żywo