Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1438
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 348
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1438
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3225
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 348
Składniki
Ugotuj bulion. Dodaj do niego pokrojony w kostkę miąższ dyni. Gotuj, aż zmięknie i zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
Paprykę umyj i oczyść. Pokrój ją w kostkę, a boczek w paski. wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. Następnie połącz ze zmiksowaną zupą i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut.
Do zupy dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego i ostrą paprykę chili. Wymieszaj. Zupę podawaj z kawałkami jabłka i śmietaną.Źródło: Na żywo