Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z kaszy jaglanej"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8517
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 561
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8517
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 561
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym maśle. Groszek wrzuć do garnka, dodaj olej, smaż chwilę. Dodaj zeszkloną cebulę, całość przypraw solą i pieprzem, gotuj 10 minut. Zupę zmiksuj blenderem.
Kaszę wypłucz, ugotuj z solą i łyżeczką oleju. Odlej na sitko. Przed podaniem podgrzej zupę, dodaj śmietanę. Na talerzu kładź po łyżce kaszy, wlej zupę, dodaj pestki z granatu, uprażone pestki dyni i natkę pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień