Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z kaszy jaglanej"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3707
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3707
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym maśle. Groszek wrzuć do garnka, dodaj olej, smaż chwilę. Dodaj zeszkloną cebulę, całość przypraw solą i pieprzem, gotuj 10 minut. Zupę zmiksuj blenderem.
Kaszę wypłucz, ugotuj z solą i łyżeczką oleju. Odlej na sitko. Przed podaniem podgrzej zupę, dodaj śmietanę. Na talerzu kładź po łyżce kaszy, wlej zupę, dodaj pestki z granatu, uprażone pestki dyni i natkę pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień