Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z kaszy jaglanej"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14642
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19704
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 160
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1884
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14642
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19704
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym maśle. Groszek wrzuć do garnka, dodaj olej, smaż chwilę. Dodaj zeszkloną cebulę, całość przypraw solą i pieprzem, gotuj 10 minut. Zupę zmiksuj blenderem.
Kaszę wypłucz, ugotuj z solą i łyżeczką oleju. Odlej na sitko. Przed podaniem podgrzej zupę, dodaj śmietanę. Na talerzu kładź po łyżce kaszy, wlej zupę, dodaj pestki z granatu, uprażone pestki dyni i natkę pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień