Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z pasternaku"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Pasternak, marchewkę i cebulę oczyść, posiekaj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej masło. Wrzuć warzywa. Przesmaż, zalej bulionem. Dodaj pół łyżeczki soli oraz po sporej szczypcie pieprzu i kurkumy. Gotuj na średnim ogniu ok. 20 minut.
Z tostów odkrój skórki, miąższ pokrój w kostkę. Rozłóż na blasze. Piecz w temp. 160 st. Po chwili dodaj orzechy. Piecz 10 minut.
Orzechy posiekaj, połącz z chlebem, mąką, jajkiem i 2 łyżkami siekanej natki. Z masy formuj kluseczki. Smaż na oleju na złoto. Zupę zmiksuj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj z kluseczkami.
czas ok. 45 min; porcja – 480 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety