Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z pomidorów z naleśnikami"
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2521
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 121
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4339
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2521
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 121
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4339
Składniki
Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszaj i usmaż naleśniki. Gdy wystygną, posmaruj je pesto i zwiń. Włóż do lodówki, a następnie pokrój w 2,5 centymetrowe kawałki. Ponadziewaj na patyczki.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodaj mąkę i energicznie rozprowadź. Następnie wlej gorący bulion i wymieszaj trzepaczką.
Cały czas mieszając, dodaj zmiksowane pomidory z puszki. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem. Na koniec wszystko jeszcze raz zblenduj. Zupę rozlej do podgrzanych miseczek, polej śmietaną i ułóż szaszłyki.Źródło: Na żywo