Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Krem z pomidorów z naleśnikami"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 156
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20771
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29088
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 156
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20771
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29088
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4423
Składniki
Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli wymieszaj i usmaż naleśniki. Gdy wystygną, posmaruj je pesto i zwiń. Włóż do lodówki, a następnie pokrój w 2,5 centymetrowe kawałki. Ponadziewaj na patyczki.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, przesmaż na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodaj mąkę i energicznie rozprowadź. Następnie wlej gorący bulion i wymieszaj trzepaczką.
Cały czas mieszając, dodaj zmiksowane pomidory z puszki. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem. Na koniec wszystko jeszcze raz zblenduj. Zupę rozlej do podgrzanych miseczek, polej śmietaną i ułóż szaszłyki.Źródło: Na żywo