Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem ze szparagami i mascarpone"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5865
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12621
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5283
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5865
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12621
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5283
Składniki
Szparagi umyj, obierz i pokrój.
Posiekaną cebulę z porem zeszklij na maśle. Wrzuć do osolonej wody, zagotuj, po czym dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki i szparagi. Gotuj do miękkości warzyw.
Dołóż mascarpone oraz żółtko i całość zmiksuj z pieprzem, gałką, sosem i imbirem.
Krem podawaj z pestkami dyni i ubitym białkiem.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 200
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV