Do góry

Dania główne Przepis na:

Kremowa kartoflanka

Kremowa kartoflanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Kremowa kartoflanka"

Składniki

  • 80 dag ziemniaków
  • 1 pietruszka
  • 20 dag selera korzeniowego
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 kostki bulionowe
  • 2 listki laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • mielony imbir
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag podsuszanej kiełbasy
  • pszenne grzanki jako dodatek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kremowa kartoflanka

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, pietruszkę i seler obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij w garnku na rozgrzanej oliwie. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa. Smaż, mieszając kilka minut.

  2. Całość zalej 1 i 1/2 litra wrzącej wody. Dodaj listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Wkrusz kostki bulionowe. Gotuj pod przykryciem ok. 25 minut.

  3. Kiedy jarzyny będą już miękkie, usuń listki laurowe i ziarenka ziela, resztę zupy zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą, pieprzem i imbirem.

  4. Podawaj z plasterkami podsuszanej kiełbasy oraz grzankami.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń