Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa kartoflanka"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 41
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 41
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1175
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
Ziemniaki, pietruszkę i seler obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij w garnku na rozgrzanej oliwie. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa. Smaż, mieszając kilka minut.
Całość zalej 1 i 1/2 litra wrzącej wody. Dodaj listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Wkrusz kostki bulionowe. Gotuj pod przykryciem ok. 25 minut.
Kiedy jarzyny będą już miękkie, usuń listki laurowe i ziarenka ziela, resztę zupy zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą, pieprzem i imbirem.
Podawaj z plasterkami podsuszanej kiełbasy oraz grzankami.Źródło: Naj