Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kremowa kartoflanka"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3017
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3017
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki, pietruszkę i seler obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij w garnku na rozgrzanej oliwie. Dołóż pokrojone wcześniej warzywa. Smaż, mieszając kilka minut.
Całość zalej 1 i 1/2 litra wrzącej wody. Dodaj listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Wkrusz kostki bulionowe. Gotuj pod przykryciem ok. 25 minut.
Kiedy jarzyny będą już miękkie, usuń listki laurowe i ziarenka ziela, resztę zupy zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą, pieprzem i imbirem.
Podawaj z plasterkami podsuszanej kiełbasy oraz grzankami.Źródło: Naj