Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krokiety z pieczarkami i mozzarellą.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1011
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1011
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666489
Składniki
Na początku należy pokroić cebulę i podsmażyć ją na lekko brązowy kolor. Następnie kroimy pieczarki w plasterki i dusimy z cebulką. Gdy pieczarki już zmiękną należy zmielić farsz i przyprawić według własnego uznania. Ja przyprawiam farsz solą, pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym. Na koniec dodaj do farszu mozzarellę.
Teraz czas na naleśniki. Łączymy ze sobą mąkę, wodę, jajka, sól, mleko i olej. Następnie rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy placki.
Teraz zawijamy i smażymy krokiety. Na naleśnik kładziemy czubatą łyżkę farszu i zawijamy. Nagrzej patelnię z olejem, wsyp do miski bułkę tartą, w drugiej misce roztrzep jajko. Krokieta należy zamoczyć w jajku następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na małym ogniu. Smacznego!