Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokiety z pieczarkami i mozzarellą

Krokiety z pieczarkami i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 72

Pyszne krokiety z pieczarkami i mozzarellą.

Składniki

  • pieczarki: 1kg
  • 1 cebula
  • kulka mozzarelli
  • mąka pszenna: 1,5 szklanki
  • mleko:1 szklanka
  • woda gazowana: 1 szklanka
  • olej: 1/3 szklanki
  • sól: pół łyżeczki
  • 2 duże jajka
  • bułka tarta: szklanka
  • 1 duże jajko
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krokiety z pieczarkami i mozzarellą

Przygotowanie

  1. Na początku należy pokroić cebulę i podsmażyć ją na lekko brązowy kolor. Następnie kroimy pieczarki w plasterki i dusimy z cebulką. Gdy pieczarki już zmiękną należy zmielić farsz i przyprawić według własnego uznania. Ja przyprawiam farsz solą, pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym. Na koniec dodaj do farszu mozzarellę.

  2. Teraz czas na naleśniki. Łączymy ze sobą mąkę, wodę, jajka, sól, mleko i olej. Następnie rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy placki.

  3. Teraz zawijamy i smażymy krokiety.
    Na naleśnik kładziemy czubatą łyżkę farszu i zawijamy.
    Nagrzej patelnię z olejem, wsyp do miski bułkę tartą, w drugiej misce roztrzep jajko. Krokieta należy zamoczyć w jajku następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na małym ogniu.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń