Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krokiety z pieczarkami i mozzarellą.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 40
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 58
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 104
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 40
Składniki
Na początku należy pokroić cebulę i podsmażyć ją na lekko brązowy kolor. Następnie kroimy pieczarki w plasterki i dusimy z cebulką. Gdy pieczarki już zmiękną należy zmielić farsz i przyprawić według własnego uznania. Ja przyprawiam farsz solą, pieprzem czarnym i pieprzem ziołowym. Na koniec dodaj do farszu mozzarellę.
Teraz czas na naleśniki. Łączymy ze sobą mąkę, wodę, jajka, sól, mleko i olej. Następnie rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy placki.
Teraz zawijamy i smażymy krokiety. Na naleśnik kładziemy czubatą łyżkę farszu i zawijamy. Nagrzej patelnię z olejem, wsyp do miski bułkę tartą, w drugiej misce roztrzep jajko. Krokieta należy zamoczyć w jajku następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na małym ogniu. Smacznego!