Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krucha tarta serowa"
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99144
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5117
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13803
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99144
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 655
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5117
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13803
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5919
Składniki
Z mąki, jednego jajka, proszku do pieczenia, 5 łyżek cukru oraz masła i szczypty soli szybko zagnieć kruche ciasto. Wylep nim spód i boki formy na tartę. Odstaw w chłodne miejsce na około 60 minut.
Biały ser (trzykrotnie mielony) zmiksuj z resztą cukru oraz 4 żółtkami. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną oraz pianą ubitą z 4 białek. Masę serową wylej na ciasto. Rabarbar oczyść starannie, usuń włókna. Pokrój łodygi na mniejsze kawałki. Rozłóż na masie serowej.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godzinę. W tym czasie truskawki opłucz, osusz, pozbaw szypułek. Pokrój na kawałki. Ozdób ciasto.
czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety