Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krucha tarta serowa"
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 852
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 41208
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 24
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 7
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 852
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 41208
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 24
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 7
Składniki
Z mąki, jednego jajka, proszku do pieczenia, 5 łyżek cukru oraz masła i szczypty soli szybko zagnieć kruche ciasto. Wylep nim spód i boki formy na tartę. Odstaw w chłodne miejsce na około 60 minut.
Biały ser (trzykrotnie mielony) zmiksuj z resztą cukru oraz 4 żółtkami. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną oraz pianą ubitą z 4 białek. Masę serową wylej na ciasto. Rabarbar oczyść starannie, usuń włókna. Pokrój łodygi na mniejsze kawałki. Rozłóż na masie serowej.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godzinę. W tym czasie truskawki opłucz, osusz, pozbaw szypułek. Pokrój na kawałki. Ozdób ciasto.
czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety