Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krucha tarta serowa"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1277
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 465
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3439
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1038
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1277
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 465
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3439
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1038
Składniki
Z mąki, jednego jajka, proszku do pieczenia, 5 łyżek cukru oraz masła i szczypty soli szybko zagnieć kruche ciasto. Wylep nim spód i boki formy na tartę. Odstaw w chłodne miejsce na około 60 minut.
Biały ser (trzykrotnie mielony) zmiksuj z resztą cukru oraz 4 żółtkami. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną oraz pianą ubitą z 4 białek. Masę serową wylej na ciasto. Rabarbar oczyść starannie, usuń włókna. Pokrój łodygi na mniejsze kawałki. Rozłóż na masie serowej.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godzinę. W tym czasie truskawki opłucz, osusz, pozbaw szypułek. Pokrój na kawałki. Ozdób ciasto.
czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety