Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krucha tarta serowa"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1037
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5599
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17999
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1037
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5599
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17999
Składniki
Z mąki, jednego jajka, proszku do pieczenia, 5 łyżek cukru oraz masła i szczypty soli szybko zagnieć kruche ciasto. Wylep nim spód i boki formy na tartę. Odstaw w chłodne miejsce na około 60 minut.
Biały ser (trzykrotnie mielony) zmiksuj z resztą cukru oraz 4 żółtkami. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną oraz pianą ubitą z 4 białek. Masę serową wylej na ciasto. Rabarbar oczyść starannie, usuń włókna. Pokrój łodygi na mniejsze kawałki. Rozłóż na masie serowej.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godzinę. W tym czasie truskawki opłucz, osusz, pozbaw szypułek. Pokrój na kawałki. Ozdób ciasto.
czas ok. 70 min; porcja – 290 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety