Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki marynowane w sosie miodowo musztardowym z przyprawami.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 8
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 25
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23315
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 425
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 248
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 8
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 25
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23315
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 425
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 248
Składniki
Piersi kroimy i rozbijamy delikatnie tak jak na kotlety. W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty i wrzucamy do niej rozbite piersi. Marynujemy przez minimum 25 min. (im dłużej tym lepiej). Cebule kroimy w piórka, ogórki w ćwiartki, a kiełbasę w paseczki wielkości ćwiartek ogórka.
Na zamarynowanej piersi układamy po jednym pasku kiełbasy, piórko cebuli i ćwiartka ogórka. Zwijamy w roladkę. Wszystkie roladki układamy w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem oleju. Pieczemy w piekarniku na 180 stopni przez ok 35 min. W 20 min w międzyczasie pieczenia posypujemy roladki szczyptą curry i szczyptą papryki. Po zakończeniu pieczenią do powstałego sosu dodajemy łyżeczkę mleka i mieszamy i gotowe.