Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki marynowane w sosie miodowo musztardowym z przyprawami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7843
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7843
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
Składniki
Piersi kroimy i rozbijamy delikatnie tak jak na kotlety. W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty i wrzucamy do niej rozbite piersi. Marynujemy przez minimum 25 min. (im dłużej tym lepiej). Cebule kroimy w piórka, ogórki w ćwiartki, a kiełbasę w paseczki wielkości ćwiartek ogórka.
Na zamarynowanej piersi układamy po jednym pasku kiełbasy, piórko cebuli i ćwiartka ogórka. Zwijamy w roladkę. Wszystkie roladki układamy w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem oleju. Pieczemy w piekarniku na 180 stopni przez ok 35 min. W 20 min w międzyczasie pieczenia posypujemy roladki szczyptą curry i szczyptą papryki. Po zakończeniu pieczenią do powstałego sosu dodajemy łyżeczkę mleka i mieszamy i gotowe.