Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki marynowane w sosie miodowo musztardowym z przyprawami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103245
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2002
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103245
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2002
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Składniki
Piersi kroimy i rozbijamy delikatnie tak jak na kotlety. W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty i wrzucamy do niej rozbite piersi. Marynujemy przez minimum 25 min. (im dłużej tym lepiej). Cebule kroimy w piórka, ogórki w ćwiartki, a kiełbasę w paseczki wielkości ćwiartek ogórka.
Na zamarynowanej piersi układamy po jednym pasku kiełbasy, piórko cebuli i ćwiartka ogórka. Zwijamy w roladkę. Wszystkie roladki układamy w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem oleju. Pieczemy w piekarniku na 180 stopni przez ok 35 min. W 20 min w międzyczasie pieczenia posypujemy roladki szczyptą curry i szczyptą papryki. Po zakończeniu pieczenią do powstałego sosu dodajemy łyżeczkę mleka i mieszamy i gotowe.