Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Ugotowany ryż połącz z masłem i parmezanem, dopraw pieprzem i energicznie wymieszaj. Z mąki i ciepłej wody przygotuj lejące ciasto. W głębokim garnku rozgrzej olej. Weź do ręki niewielką ilość ryżu, wielkości mandarynki, i rozłóż płasko na dłoni. Na środku połóż mozarellę i trochę salami.
Zamknij je w środku i uformuj małe kulki. Obtocz je najpierw w cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż, aż będą złote i wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, tak by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj polane np. sosem pomidorowo-paprykowym.Źródło: Na żywo