Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3866
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3866
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Ugotowany ryż połącz z masłem i parmezanem, dopraw pieprzem i energicznie wymieszaj. Z mąki i ciepłej wody przygotuj lejące ciasto. W głębokim garnku rozgrzej olej. Weź do ręki niewielką ilość ryżu, wielkości mandarynki, i rozłóż płasko na dłoni. Na środku połóż mozarellę i trochę salami.
Zamknij je w środku i uformuj małe kulki. Obtocz je najpierw w cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż, aż będą złote i wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, tak by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj polane np. sosem pomidorowo-paprykowym.Źródło: Na żywo