Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 257
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25199
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 257
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25199
Składniki
Ugotowany ryż połącz z masłem i parmezanem, dopraw pieprzem i energicznie wymieszaj. Z mąki i ciepłej wody przygotuj lejące ciasto. W głębokim garnku rozgrzej olej. Weź do ręki niewielką ilość ryżu, wielkości mandarynki, i rozłóż płasko na dłoni. Na środku połóż mozarellę i trochę salami.
Zamknij je w środku i uformuj małe kulki. Obtocz je najpierw w cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż, aż będą złote i wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, tak by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj polane np. sosem pomidorowo-paprykowym.Źródło: Na żywo