Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 63
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 109
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 65
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 127
Składniki
Ugotowany ryż połącz z masłem i parmezanem, dopraw pieprzem i energicznie wymieszaj. Z mąki i ciepłej wody przygotuj lejące ciasto. W głębokim garnku rozgrzej olej. Weź do ręki niewielką ilość ryżu, wielkości mandarynki, i rozłóż płasko na dłoni. Na środku połóż mozarellę i trochę salami.
Zamknij je w środku i uformuj małe kulki. Obtocz je najpierw w cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż, aż będą złote i wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, tak by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj polane np. sosem pomidorowo-paprykowym.Źródło: Na żywo