Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11063
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1188
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1070
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11063
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1188
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1070
Składniki
Ugotowany ryż połącz z masłem i parmezanem, dopraw pieprzem i energicznie wymieszaj. Z mąki i ciepłej wody przygotuj lejące ciasto. W głębokim garnku rozgrzej olej. Weź do ręki niewielką ilość ryżu, wielkości mandarynki, i rozłóż płasko na dłoni. Na środku połóż mozarellę i trochę salami.
Zamknij je w środku i uformuj małe kulki. Obtocz je najpierw w cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż, aż będą złote i wyjmij je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, tak by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawaj polane np. sosem pomidorowo-paprykowym.Źródło: Na żywo