Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kulki z mielonego nadziewane serem feta"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 131
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 131
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Składniki
Przygotuj mięsne kulki: mięso mielone przełóż do miseczki. Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Dołóż jajko, tartą bułkę oraz cynamon. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób masę. Fetę pokrój na 12 kosteczek. Z przygotowanej masy uformuj 12 kuleczek. Do środka każdej wciśnij kosteczkę sera. Ponabijaj po 2 kulki na długie patyczki. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Włóż szaszłyki. Smaż je ok. 10 minut (na rumiano). Często obracaj.
Przygotuj sałatkę: warzywa umyj, osusz. Papryki oczyść, pokrój w grubą kostkę. Ogórek obierz, potnij w plasterki, a pomidory – na cienkie cząstki. Cebulę obierz, pokrój w paseczki. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z octem oraz oregano. Dodaj trochę soli i pieprzu. Dolej oliwę. Ubij trzepaczką gęsty sos.
Wszystkie pokrojone wcześniej warzywa wymieszaj z oliwkami oraz sosem. Na sałatce połóż szaszłyki. Udekoruj np. świeżym oregano. Podawaj z kawałkiem bagietki.Źródło: Tina