Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki to niewątpliwie obok Kani dla mnie najsmaczniejsze i aromatyczne grzybki. Wystarczy ten aromat wydobyć. Plusem kurek jest czyszczenia ich. Robal ich nie tyka :) dlatego zawsze są piękne całe i żółciutkie. Wystarczy umyć pod bieżącą ciepłą wodą i już. Nigdy nie zostawiamy w wodzie gdyż potem będzie problem z odparowaniem i staną się gąbczaste w wręcz rozlazłe.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2732
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2732
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Składniki
- po zebraniu kurek myjemy je, większe sztuki traktujemy nożem żeby nam się równomiernie podsmażyły - rozpuszczamy masełko (jeśli nie masz bądź masz nieodpowiednią patelnie to może być olek rzepakowy) - wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i rozgnieciony czosnek. Po zarumienieniu wrzucamy kurki, podsmażamy -osobno w rondelku przygotowujemy bulion około 2 szklaneczki. Dodajemy śmietanę, ja dodałam około 3/4 szklanki. -zalewamy kurki bulionem następnie doprawiamy pietruszką, koperkiem, solą i pieprzem wedle uznania. - jeszcze dusimy na mały ogniu z 10 minut. nie dopuszczamy do przypalenia. Takim sos możemy podać obok pokrojonych w paski piersiami kurczaki, które wcześniej zostały usmażone z przyprawą curry i szczypta soli.