Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurki to niewątpliwie obok Kani dla mnie najsmaczniejsze i aromatyczne grzybki. Wystarczy ten aromat wydobyć. Plusem kurek jest czyszczenia ich. Robal ich nie tyka :) dlatego zawsze są piękne całe i żółciutkie. Wystarczy umyć pod bieżącą ciepłą wodą i już. Nigdy nie zostawiamy w wodzie gdyż potem będzie problem z odparowaniem i staną się gąbczaste w wręcz rozlazłe.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21209
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 129
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 275
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21209
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 129
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 275
Składniki
- po zebraniu kurek myjemy je, większe sztuki traktujemy nożem żeby nam się równomiernie podsmażyły - rozpuszczamy masełko (jeśli nie masz bądź masz nieodpowiednią patelnie to może być olek rzepakowy) - wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i rozgnieciony czosnek. Po zarumienieniu wrzucamy kurki, podsmażamy -osobno w rondelku przygotowujemy bulion około 2 szklaneczki. Dodajemy śmietanę, ja dodałam około 3/4 szklanki. -zalewamy kurki bulionem następnie doprawiamy pietruszką, koperkiem, solą i pieprzem wedle uznania. - jeszcze dusimy na mały ogniu z 10 minut. nie dopuszczamy do przypalenia. Takim sos możemy podać obok pokrojonych w paski piersiami kurczaki, które wcześniej zostały usmażone z przyprawą curry i szczypta soli.