Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
egzotyczna potrawa na slodko-ostro. podawana z ryzem lub goracym chlebkiem "pita". jako napoj polecam soki owocowe lub lekkie biale wino.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 102
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 102
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Składniki
kurczaka umyc, osuszyc, pokroic na porcje. margaryne rozgrzac w duzym garnku - mieso obsmazyc w tym na zloty kolor ze wszystkich stron. cebule obrac, posiekac drobno, dodac do miesa i zeszklic. nastepnie zalac bulionem. dusic na malym ogniu pod przykryciem przez 30 min.
jablka obrac, pokroic w kostke. dodac do garnka, zasypac curry, pomieszac. potrawe dusic kolejne 10 min pod przykryciem. po tym czasie wyjac mieso i odstawic w cieple miejsce. mleko z maka wymieszac (bez grudek!) i wlac do powstalego po duszeniu sosu. doprawic sola, pieprzem i miodem. ponownie wlozyc mieso do garnka. krotko podgrzac.
rodzynki (wyplukane), smietane a na koncu migdaly uprzedmio uprazone dodac do potrawy i zamieszac. banana obrac i pokroic w talarki, dodac do reszty pod koniec gotowania, tuz przed podaniem i zamieszac lekko.