Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
egzotyczna potrawa na slodko-ostro. podawana z ryzem lub goracym chlebkiem "pita". jako napoj polecam soki owocowe lub lekkie biale wino.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13323
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 144
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13323
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2628
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3782
Składniki
kurczaka umyc, osuszyc, pokroic na porcje. margaryne rozgrzac w duzym garnku - mieso obsmazyc w tym na zloty kolor ze wszystkich stron. cebule obrac, posiekac drobno, dodac do miesa i zeszklic. nastepnie zalac bulionem. dusic na malym ogniu pod przykryciem przez 30 min.
jablka obrac, pokroic w kostke. dodac do garnka, zasypac curry, pomieszac. potrawe dusic kolejne 10 min pod przykryciem. po tym czasie wyjac mieso i odstawic w cieple miejsce. mleko z maka wymieszac (bez grudek!) i wlac do powstalego po duszeniu sosu. doprawic sola, pieprzem i miodem. ponownie wlozyc mieso do garnka. krotko podgrzac.
rodzynki (wyplukane), smietane a na koncu migdaly uprzedmio uprazone dodac do potrawy i zamieszac. banana obrac i pokroic w talarki, dodac do reszty pod koniec gotowania, tuz przed podaniem i zamieszac lekko.