Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
egzotyczna potrawa na slodko-ostro. podawana z ryzem lub goracym chlebkiem "pita". jako napoj polecam soki owocowe lub lekkie biale wino.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1002
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1002
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Składniki
kurczaka umyc, osuszyc, pokroic na porcje. margaryne rozgrzac w duzym garnku - mieso obsmazyc w tym na zloty kolor ze wszystkich stron. cebule obrac, posiekac drobno, dodac do miesa i zeszklic. nastepnie zalac bulionem. dusic na malym ogniu pod przykryciem przez 30 min.
jablka obrac, pokroic w kostke. dodac do garnka, zasypac curry, pomieszac. potrawe dusic kolejne 10 min pod przykryciem. po tym czasie wyjac mieso i odstawic w cieple miejsce. mleko z maka wymieszac (bez grudek!) i wlac do powstalego po duszeniu sosu. doprawic sola, pieprzem i miodem. ponownie wlozyc mieso do garnka. krotko podgrzac.
rodzynki (wyplukane), smietane a na koncu migdaly uprzedmio uprazone dodac do potrawy i zamieszac. banana obrac i pokroic w talarki, dodac do reszty pod koniec gotowania, tuz przed podaniem i zamieszac lekko.