Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 107
Dodano: 07.05.2009
Odsłon: 9626
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
kurczaka umyc, osuszyc, pokroic na porcje. margaryne rozgrzac w duzym garnku - mieso obsmazyc w tym na zloty kolor ze wszystkich stron. cebule obrac, posiekac drobno, dodac do miesa i zeszklic. nastepnie zalac bulionem. dusic na malym ogniu pod przykryciem przez 30 min.
jablka obrac, pokroic w kostke. dodac do garnka, zasypac curry, pomieszac. potrawe dusic kolejne 10 min pod przykryciem. po tym czasie wyjac mieso i odstawic w cieple miejsce. mleko z maka wymieszac (bez grudek!) i wlac do powstalego po duszeniu sosu. doprawic sola, pieprzem i miodem. ponownie wlozyc mieso do garnka. krotko podgrzac.
rodzynki (wyplukane), smietane a na koncu migdaly uprzedmio uprazone dodac do potrawy i zamieszac. banana obrac i pokroic w talarki, dodac do reszty pod koniec gotowania, tuz przed podaniem i zamieszac lekko.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)