Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak faszerowany brokułami

Kurczak faszerowany brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 6

Wypróbowany przepis na "Kurczak faszerowany brokułami"

Składniki

  • kurczak
  • 1 kg piersi kurczaka
  • 5 różyczek brokuła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 małe jajka
  • szkla nka bułki tartej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka papryki słodkiej
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak faszerowany brokułami

Przygotowanie

  1. Z kurczaka usuń kości (skórę zachowaj), umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Natrzyj kurczaka, posyp słodką papryką, solą i pieprzem. Schłodź.

  2. Różyczki brokułowe włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj do miękkości. Osącz, ostudź, posiekaj. Piersi kurczaka zmiel. Dodaj brokuły i koperek, wbij jaj ka, wsyp mąkę i bułkę tartą, dokładnie wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

  3. Masę ułóż na kurczaku, brzegi złóż, zszyj. Ułóż w formie, zalej szklanką wody. Piecz pod przy kryciem półtorej godziny w 200°C. Pod koniec pieczenia odkryj, by kurczak się zarumienił.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń