Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak faszerowany brokułami"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5246
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5246
Składniki
Z kurczaka usuń kości (skórę zachowaj), umyj, osusz. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Natrzyj kurczaka, posyp słodką papryką, solą i pieprzem. Schłodź.
Różyczki brokułowe włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj do miękkości. Osącz, ostudź, posiekaj. Piersi kurczaka zmiel. Dodaj brokuły i koperek, wbij jaj ka, wsyp mąkę i bułkę tartą, dokładnie wyrób. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masę ułóż na kurczaku, brzegi złóż, zszyj. Ułóż w formie, zalej szklanką wody. Piecz pod przy kryciem półtorej godziny w 200°C. Pod koniec pieczenia odkryj, by kurczak się zarumienił.Źródło: Chwila dla Ciebie