Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak faszerowany mielonym mięsem"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4932
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13345
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7488
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4932
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13345
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7488
Składniki
Kurczaka umyj, usuń wszystkie kości. Natrzyj solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka.
Ugotuj mięso. Kiedy ostygnie – zmiel. Dodaj podsmażoną cebulę. Wbij jajko. Wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem, przyprawą do mielonego.
Farszem nadziej kurczaka. Zaszyj tuszkę. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Włóż kurczaka, posyp natką. Podlej mięso wodą, nakryj naczynie.
Piecz w gorącym piekarniku 80 min w temp. 180°C. Możesz do farszu dodać podsmażoną, kolorową paprykę i natkę.
Porcje 10 Przygot. 120 min Cena 3,40 zł Kalorie 560 kcal
<strong>Anna Bratek z Sieńska</strong>Źródło: Takie jest życie