Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak nadziewany"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 85
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 69
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 85
Składniki
Kurczaka umyć, oczyścić, obsuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Zawinąć w folię i zostawić na noc w lodówce.
Następnie nadziać kurczaka starannie umytą cytryną przekłutą w kilku miejscach wykałaczką i zaszyć. Piec w piekarniku pod przykryciem, podlewając oliwą.
Pod koniec pieczenia odkryć, by uzyskać piękny złoty kolor i chrupiącą skórkę.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień