Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak nadziewany

Kurczak nadziewany

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 17

Smaczny pomysł na "Kurczak nadziewany"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak nadziewany

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć, oczyścić, obsuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Zawinąć w folię i zostawić na noc w lodówce.

  2. Następnie nadziać kurczaka starannie umytą cytryną przekłutą w kilku miejscach wykałaczką i zaszyć. Piec w piekarniku pod przykryciem, podlewając oliwą.

  3. Pod koniec pieczenia odkryć, by uzyskać piękny złoty kolor i chrupiącą skórkę.

  4. CZAS: około 2 godzin

  5. Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń