Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak nadziewany"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10379
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3013
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2107
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 807
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10379
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3013
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2107
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 807
Składniki
Kurczaka umyć, oczyścić, obsuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Zawinąć w folię i zostawić na noc w lodówce.
Następnie nadziać kurczaka starannie umytą cytryną przekłutą w kilku miejscach wykałaczką i zaszyć. Piec w piekarniku pod przykryciem, podlewając oliwą.
Pod koniec pieczenia odkryć, by uzyskać piękny złoty kolor i chrupiącą skórkę.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień