Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak nadziewany pieczarkami

Kurczak nadziewany pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 16

Sprawdzony przepis na "Kurczak nadziewany pieczarkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak nadziewany pieczarkami

Przygotowanie

  1. Farsz: pieczarki oraz cebulę oczyść, drobno pokrój. Podsmaż na oleju. Kiedy ostygnie, wsyp bułkę tartą, wbij jajko. Wymieszaj. Przypraw farsz czosnkiem, solą oraz pieprzem.

  2. Kurczaka umyj, osusz. Nadziej farszem. Zaszyj tuszkę lnianą nitką lub zepnij wykałaczkami.

  3. Wymieszaj 2 łyżki oleju z przyprawą do kurczaka oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Marynatą natrzyj kurczaka. Włóż do brytfanki. Piecz około 60-70 minut w temp. 190°C.

  4. Możesz do farszu włożyć całą, nieobraną główkę czosnku. Kurczak będzie bardziej aromatyczny.

  5. Porcje 8 95 min Cena 3,10 zł Kalorie 456 kcal

  6. Kinga Marciniak - Łyda z Lublina

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń