Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak nadziewany pieczarkami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Składniki
Farsz: pieczarki oraz cebulę oczyść, drobno pokrój. Podsmaż na oleju. Kiedy ostygnie, wsyp bułkę tartą, wbij jajko. Wymieszaj. Przypraw farsz czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Kurczaka umyj, osusz. Nadziej farszem. Zaszyj tuszkę lnianą nitką lub zepnij wykałaczkami.
Wymieszaj 2 łyżki oleju z przyprawą do kurczaka oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Marynatą natrzyj kurczaka. Włóż do brytfanki. Piecz około 60-70 minut w temp. 190°C.
Możesz do farszu włożyć całą, nieobraną główkę czosnku. Kurczak będzie bardziej aromatyczny.
Porcje 8 95 min Cena 3,10 zł Kalorie 456 kcal
<strong>Kinga Marciniak - Łyda z Lublina</strong>Źródło: Takie jest życie