Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak nadziewany pieczarkami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 764
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 487
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 764
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 487
Składniki
Farsz: pieczarki oraz cebulę oczyść, drobno pokrój. Podsmaż na oleju. Kiedy ostygnie, wsyp bułkę tartą, wbij jajko. Wymieszaj. Przypraw farsz czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Kurczaka umyj, osusz. Nadziej farszem. Zaszyj tuszkę lnianą nitką lub zepnij wykałaczkami.
Wymieszaj 2 łyżki oleju z przyprawą do kurczaka oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Marynatą natrzyj kurczaka. Włóż do brytfanki. Piecz około 60-70 minut w temp. 190°C.
Możesz do farszu włożyć całą, nieobraną główkę czosnku. Kurczak będzie bardziej aromatyczny.
Porcje 8 95 min Cena 3,10 zł Kalorie 456 kcal
<strong>Kinga Marciniak - Łyda z Lublina</strong>Źródło: Takie jest życie