Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak nadziewany pieczarkami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 584
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11837
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 584
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11837
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Farsz: pieczarki oraz cebulę oczyść, drobno pokrój. Podsmaż na oleju. Kiedy ostygnie, wsyp bułkę tartą, wbij jajko. Wymieszaj. Przypraw farsz czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Kurczaka umyj, osusz. Nadziej farszem. Zaszyj tuszkę lnianą nitką lub zepnij wykałaczkami.
Wymieszaj 2 łyżki oleju z przyprawą do kurczaka oraz zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Marynatą natrzyj kurczaka. Włóż do brytfanki. Piecz około 60-70 minut w temp. 190°C.
Możesz do farszu włożyć całą, nieobraną główkę czosnku. Kurczak będzie bardziej aromatyczny.
Porcje 8 95 min Cena 3,10 zł Kalorie 456 kcal
<strong>Kinga Marciniak - Łyda z Lublina</strong>Źródło: Takie jest życie