Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak nadziewany ryżem"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 926
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 926
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Składniki
Oliwę wymieszaj z przyprawami. Marynatą natrzyj kurczaka. Odstaw na pół godziny.
Farsz: podsmaż pokrojoną cebulę. Wsyp ryż i smaż aż się zeszkli. Wlej wino oraz bulion. Duś, aż ryż będzie miękki. Dodaj warzywa na patelnię, duś jeszcze 5 min. Wsyp koperek, przypraw.
Farszem nadziej kurczaka, zaszyj lub zepnij wykałaczkami. Piecz w brytfance około 60 min w temp. 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia, kurczaka obłóż resztą ryżu, aby się podgrzał i przeszedł smakiem mięsa.
Porcje 8 Przygot. 100 min Cena 3,20 zł Kalorie 572 kcal
<strong>Małgorzata Stachurska z Katowic</strong>Źródło: Takie jest życie