Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po marokańsku"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5277
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Kuskus przesyp do miski i zalej gorącą osolona wodą pół centymetra ponad poziom kaszy. Odstaw. Daktyle przekrój na pół i namocz w gorącej wodzie. Fasolkę obierz i ugotujmy do miękkości. Pomidory sparz i obierz ze skórki.
Kurczaka, papryki, cukinię i pomidory pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Rozgrzać olej i podsmaż czosnek, cebulę oraz kurczaka. Potem dodaj na patelnię paprykę, cukinię, pomidory, fasolkę i namoczone daktyle.
Dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Polej kaszę sosem. Danie możesz udekorować listkami świeżej mięty.Źródło: Świat Seriali