Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak po marokańsku"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7997
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7997
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 277
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2168
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 684
Składniki
Kuskus przesyp do miski i zalej gorącą osolona wodą pół centymetra ponad poziom kaszy. Odstaw. Daktyle przekrój na pół i namocz w gorącej wodzie. Fasolkę obierz i ugotujmy do miękkości. Pomidory sparz i obierz ze skórki.
Kurczaka, papryki, cukinię i pomidory pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Rozgrzać olej i podsmaż czosnek, cebulę oraz kurczaka. Potem dodaj na patelnię paprykę, cukinię, pomidory, fasolkę i namoczone daktyle.
Dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką. Polej kaszę sosem. Danie możesz udekorować listkami świeżej mięty.Źródło: Świat Seriali