Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak pod pierzynką z ciasta"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119138
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8885
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3212
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2941
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119138
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8885
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3212
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2941
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło, posiekaj je. Drożdże wymieszaj z mlekiem, wbij jajko, wsyp sól, wymieszaj. Całość dodaj do ciasta, wyrób je. Odstaw w ciepłe miejsce na godzinę, by urosło.
Mięso pokrój w kostkę, przypraw, usmaż z każdej strony. Kalarepę obierz, pokrój w kostkę, brokuła podziel na różyczki. Warzywa gotuj 10 minut na parze. Dymkę i pora posiekaj, przysmaż na oleju.
Dno żaroodpornego naczynia wyłóż cienką warstwą ciasta. Na dnie układaj mięso, warzywa. Jajka wymieszaj, dodaj śmietanę, zmiksuj. Polej sosem mięso i warzywa. Z ciasta zrób placek i rogaliki. Przykryj zapiekankę. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień