Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak pod pierzynką z ciasta"
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 52
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 72
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 83
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2714
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 52
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 72
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 83
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2714
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło, posiekaj je. Drożdże wymieszaj z mlekiem, wbij jajko, wsyp sól, wymieszaj. Całość dodaj do ciasta, wyrób je. Odstaw w ciepłe miejsce na godzinę, by urosło.
Mięso pokrój w kostkę, przypraw, usmaż z każdej strony. Kalarepę obierz, pokrój w kostkę, brokuła podziel na różyczki. Warzywa gotuj 10 minut na parze. Dymkę i pora posiekaj, przysmaż na oleju.
Dno żaroodpornego naczynia wyłóż cienką warstwą ciasta. Na dnie układaj mięso, warzywa. Jajka wymieszaj, dodaj śmietanę, zmiksuj. Polej sosem mięso i warzywa. Z ciasta zrób placek i rogaliki. Przykryj zapiekankę. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień