Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak pod pierzynką z ciasta"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 716
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1888
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 417
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 716
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1888
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 417
Składniki
Mąkę wysyp na stolnicę, dodaj masło, posiekaj je. Drożdże wymieszaj z mlekiem, wbij jajko, wsyp sól, wymieszaj. Całość dodaj do ciasta, wyrób je. Odstaw w ciepłe miejsce na godzinę, by urosło.
Mięso pokrój w kostkę, przypraw, usmaż z każdej strony. Kalarepę obierz, pokrój w kostkę, brokuła podziel na różyczki. Warzywa gotuj 10 minut na parze. Dymkę i pora posiekaj, przysmaż na oleju.
Dno żaroodpornego naczynia wyłóż cienką warstwą ciasta. Na dnie układaj mięso, warzywa. Jajka wymieszaj, dodaj śmietanę, zmiksuj. Polej sosem mięso i warzywa. Z ciasta zrób placek i rogaliki. Przykryj zapiekankę. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień