Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1446
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1612
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1446
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1455
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1612
Składniki
Pomarańcze wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Jedną obrać ze skórki. Skórki pomarańczowe, mięso, cukier i kilka płatków imbiru zagotować 1,5 szklaki wody. Następnie wyjąć mięso i zdjąć skórę. Drugą pomarańczę pokroić w cienkie plastry. Ważne: koniecznie ze skórką!
Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć mięso z wiórkami kokosowymi i startym na drobnej tarce. Dodać 1/2 pokrojonej pomarańczy i smażyć przez ok. 3 minuty.
Następnie zalać wszystko słodkim rosołkiem, w którym gotował się kurczak. Dodać sos rybny, sojowy i papryczki. Dusić jeszcze przez około 10 minut. Na 3 minuty przed podanie dodać resztę pomarańczy.
Podawać z ryżem i sałatką ze słodko-kwaśniej kapusty.