Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-09-2012
Pyszne danie z kuchni Afryki Zachodniej. Tradycyjnie uzywa sie calego kurczaka pokrojonego na 8 czesci, ale my wolimy piersi ze wzgledu na krotszy czas gotowania i brak kosci.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 651
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2041
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4032
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3981
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 651
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2041
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4032
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3981
Składniki
Cebule zetrzec na tarce lub w blenderze. Kurczaka pokroic w kostke.
Mase cebulowa smarzyc na oleju czesto mieszajac, po ok 5 min dodac wszystkie przyprawy (oprocz maggi) i smazyc do uzyskania jasno brazawego koloru, nastepnie dodac kurczaka i pomidory, przykryc pokrywka i dusic ok 15 min mieszajac od czasu do czasu.
Dodac orzeszki (lub maslo orzechowe) starty czosnek, papryke i maggi, ewentalnie dosolic, gotowac jeszcze ok 10-15 min.
Mozna rowniez dodac szpinak , cukinie lub inne warzywa. Podawac z ryzem.