Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziołach"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413964
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2211
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413964
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2211
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zioła umyć, posiekać, włożyć do kurczaka.
Mięso owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na ok. 60 min. Po schłodzeniu odwinąć z folii, nasmarować olejem, przełożyć do brytfanny, piec 50 min w temp. ok. 190oC.
Łyżką wazową odlać z brytfanny sos, wymieszać z sokiem i winem, polać kurczaka, piec jeszcze ok. pół godziny w temp. 170oC, polewając mięso wytworzonym sosem.Źródło: Twoje Imperium