Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziołach"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 365
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 89
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1634
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 365
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 89
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1634
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zioła umyć, posiekać, włożyć do kurczaka.
Mięso owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na ok. 60 min. Po schłodzeniu odwinąć z folii, nasmarować olejem, przełożyć do brytfanny, piec 50 min w temp. ok. 190oC.
Łyżką wazową odlać z brytfanny sos, wymieszać z sokiem i winem, polać kurczaka, piec jeszcze ok. pół godziny w temp. 170oC, polewając mięso wytworzonym sosem.Źródło: Twoje Imperium