Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziołach"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93764
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3518
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1615
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2293
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93764
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2695
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3518
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1615
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2293
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zioła umyć, posiekać, włożyć do kurczaka.
Mięso owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na ok. 60 min. Po schłodzeniu odwinąć z folii, nasmarować olejem, przełożyć do brytfanny, piec 50 min w temp. ok. 190oC.
Łyżką wazową odlać z brytfanny sos, wymieszać z sokiem i winem, polać kurczaka, piec jeszcze ok. pół godziny w temp. 170oC, polewając mięso wytworzonym sosem.Źródło: Twoje Imperium