Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w ziołach"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6353
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1968
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6353
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1968
 
         
        Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć od środka i na zewnątrz solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zioła umyć, posiekać, włożyć do kurczaka.
Mięso owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki na ok. 60 min. Po schłodzeniu odwinąć z folii, nasmarować olejem, przełożyć do brytfanny, piec 50 min w temp. ok. 190oC.
Łyżką wazową odlać z brytfanny sos, wymieszać z sokiem i winem, polać kurczaka, piec jeszcze ok. pół godziny w temp. 170oC, polewając mięso wytworzonym sosem.Źródło: Twoje Imperium