Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zaskakujące podniebienie
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456916
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1248
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2122
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 515
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456916
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1248
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2122
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 515
Składniki
Filety przyprawiamy solą i sporą ilością pieprzu ( z obu stron)
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy filety. Smażymy na półkrwisto. Ściągamy z patelni.
Na upieczonych filetach układamy wiśnie-połówki(gęsto).
Całość przykrywamy kilkoma plastrami sera pleśniowego.
Tak przyrządzone filety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. Temperatura 180''C.
Podajemy gorące z zapieczonymi talarkami ziemniaków posypanymi ziołami prowansalskimi. Pasuje do tego sałata z sosem vinegret.