Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zaskakujące podniebienie
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 150
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14589
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19656
Składniki
Filety przyprawiamy solą i sporą ilością pieprzu ( z obu stron)
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy filety. Smażymy na półkrwisto. Ściągamy z patelni.
Na upieczonych filetach układamy wiśnie-połówki(gęsto).
Całość przykrywamy kilkoma plastrami sera pleśniowego.
Tak przyrządzone filety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. Temperatura 180''C.
Podajemy gorące z zapieczonymi talarkami ziemniaków posypanymi ziołami prowansalskimi. Pasuje do tego sałata z sosem vinegret.