Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 946
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 233
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 946
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 233
Składniki
2 sprawione kurczaki przepołowić, opłukać pod bierzącą zimną wodą, obsuszyć, opruszyć białym pieprzem i posmarować 5 łyżkami oleju kukurydzianego.
połówki kurczków położyć skórą do góry na rozgrzanym ruszcie grilla ( tylko jeżeli grill ma rynienkę na ściekający przy opiekaniu tłuszcz, co zapobiega skapywaniu na żar paleniska ; w innym razie trzeba przyktyć ruszt alufolią), opiekać po 15- 20 min. z każdej str., w tym czsie smarować tłuszczem rynienki lub z alufoli
3 łyżki maślanki maślanki wymieszać z 1 łyżką musztardy angielskiej. mieszaniną tą posmarować połówki kurczaka 10 min. przed końcem opiekania.
Czs pieczenia 30-40 min
Upiczone kurczaki zdjąć z rusztu grilla i przyprawić solą.50g. masla roztopić na patelence na ruszcie, przyrumienić w nim10g. migdałów. posypać wiórkami połówki kurczaków.
DODATKI: Ziemniaki pieczone w alufoli, sałatka z selerów i jabłek.