Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z kaszą gryczaną

Kurczak z kaszą gryczaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z kaszą gryczaną"

Składniki

  • szklanka kaszy gryczanej
  • 2 szklanki wody
  • pół kostki rosołowej
  • olej
  • podwójny filet z kurczaka
  • 1/4 opakowania sera feta
  • 30 dag szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • cebula
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kurczak z kaszą gryczaną

Przygotowanie

  1. Do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej włóż kaszę i gotuj ok. 15 minut.

  2. Na mocno rozgrzanym oleju usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i zeszklij posiekaną cebulę.

  3. Po chwili dorzuć oczyszczone liście szpinaku, dopraw solą oraz pieprzem i podduś.

  4. Na talerze wysyp kaszę. Nałóż na nią kurczaka z cebulką i szpinakiem. Na wierzchu rozłóż kawałki sera feta i udekoruj np. pomidorkami i natką.

  5. Jadwiga Kwiek z Zakliczyna

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń