Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z kaszą gryczaną"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2080
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3236
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2046
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2080
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3236
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2046
Składniki
Do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej włóż kaszę i gotuj ok. 15 minut.
Na mocno rozgrzanym oleju usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i zeszklij posiekaną cebulę.
Po chwili dorzuć oczyszczone liście szpinaku, dopraw solą oraz pieprzem i podduś.
Na talerze wysyp kaszę. Nałóż na nią kurczaka z cebulką i szpinakiem. Na wierzchu rozłóż kawałki sera feta i udekoruj np. pomidorkami i natką.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV