Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z kaszą gryczaną"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424986
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336969
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 767
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424986
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10694
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336969
Składniki
Do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej włóż kaszę i gotuj ok. 15 minut.
Na mocno rozgrzanym oleju usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i zeszklij posiekaną cebulę.
Po chwili dorzuć oczyszczone liście szpinaku, dopraw solą oraz pieprzem i podduś.
Na talerze wysyp kaszę. Nałóż na nią kurczaka z cebulką i szpinakiem. Na wierzchu rozłóż kawałki sera feta i udekoruj np. pomidorkami i natką.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV