Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z kaszą gryczaną"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 903
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12722
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1008
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 903
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12722
Składniki
Do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej włóż kaszę i gotuj ok. 15 minut.
Na mocno rozgrzanym oleju usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i zeszklij posiekaną cebulę.
Po chwili dorzuć oczyszczone liście szpinaku, dopraw solą oraz pieprzem i podduś.
Na talerze wysyp kaszę. Nałóż na nią kurczaka z cebulką i szpinakiem. Na wierzchu rozłóż kawałki sera feta i udekoruj np. pomidorkami i natką.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV