Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kwadraciki z kwaszoną kapustą"
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 439
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 265
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 402
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 439
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 265
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 402
Składniki
Ciasto zagnieć według podanego przepisu.Do ciasta możesz dodać też trochę granulowanego czosnku albo mielony kminek. Miseczkę z ciastem przykryj i odstaw na ok. 40 minut do wyrośnięcia.
Kapustę kwaszoną opłucz, dobrze odciśnij, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Kiełbasę potnij w cienkie plasterki. Kwaśną śmietanę wymieszaj ze słodką papryką. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kiedy ciasto na pizzę podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć. Dużą blachę (ok. 40 x 40 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Spód formy wylep ciastem. Placek posmaruj sosem śmietanowym. Na tym rozłóż kapustę i plasterki kiełbasy.
Pizzę posyp kosteczkami papryki. Oprósz pieprzem i ew. odrobiną soli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz ok. 20 minut. Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Gotową pizzę posyp szczypiorkiem. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.Źródło: Tina