Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kwadraciki z kwaszoną kapustą"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 195
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 422
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 625
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 195
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 422
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 625
Składniki
Ciasto zagnieć według podanego przepisu.Do ciasta możesz dodać też trochę granulowanego czosnku albo mielony kminek. Miseczkę z ciastem przykryj i odstaw na ok. 40 minut do wyrośnięcia.
Kapustę kwaszoną opłucz, dobrze odciśnij, ew. pokrój na mniejsze kawałki. Paprykę rozetnij, usuń środek z pestkami, strąk opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Kiełbasę potnij w cienkie plasterki. Kwaśną śmietanę wymieszaj ze słodką papryką. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Kiedy ciasto na pizzę podwoi swoją objętość, ponownie je zagnieć. Dużą blachę (ok. 40 x 40 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Spód formy wylep ciastem. Placek posmaruj sosem śmietanowym. Na tym rozłóż kapustę i plasterki kiełbasy.
Pizzę posyp kosteczkami papryki. Oprósz pieprzem i ew. odrobiną soli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz ok. 20 minut. Szczypiorek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Gotową pizzę posyp szczypiorkiem. Podawaj od razu po wyjęciu z piekarnika.Źródło: Tina