Do góry

Dania główne Przepis na:

Kwaszenina wieprzowa

Kwaszenina wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 21

Wypróbowany przepis na "Kwaszenina wieprzowa"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kwaszenina wieprzowa

Przygotowanie

  1. Głowiznę i nóżki wieprzowe umyć starannie i oczyścić, włoszczyznę opłukać i obrać.

  2. Mięso i warzywa ugotować z przyprawami do miękkości.

  3. Mięso obrać z kości, usunąć wszystkie chrząstki i żyłki, pokroić w kostkę.

  4. Wywar przecedzić przez gęste sito lub płótno, dodać ocet, gotować kilka minut.

  5. Auszpik wlać na dno formy. Gdy zastygnie, włożyć mięso, pokrojone korniszony i plasterki cytryny.

  6. Całość zalać resztą auszpiku, włożyć do lodówki do zastygnięcia.

    Źródło: Życie na Gorąco Retro

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń