Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaszenina wieprzowa"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 980
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1998
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 980
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1998
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Głowiznę i nóżki wieprzowe umyć starannie i oczyścić, włoszczyznę opłukać i obrać.
Mięso i warzywa ugotować z przyprawami do miękkości.
Mięso obrać z kości, usunąć wszystkie chrząstki i żyłki, pokroić w kostkę.
Wywar przecedzić przez gęste sito lub płótno, dodać ocet, gotować kilka minut.
Auszpik wlać na dno formy. Gdy zastygnie, włożyć mięso, pokrojone korniszony i plasterki cytryny.
Całość zalać resztą auszpiku, włożyć do lodówki do zastygnięcia.Źródło: Życie na Gorąco Retro