Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaszenina wieprzowa"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3787
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 723
Składniki
Głowiznę i nóżki wieprzowe umyć starannie i oczyścić, włoszczyznę opłukać i obrać.
Mięso i warzywa ugotować z przyprawami do miękkości.
Mięso obrać z kości, usunąć wszystkie chrząstki i żyłki, pokroić w kostkę.
Wywar przecedzić przez gęste sito lub płótno, dodać ocet, gotować kilka minut.
Auszpik wlać na dno formy. Gdy zastygnie, włożyć mięso, pokrojone korniszony i plasterki cytryny.
Całość zalać resztą auszpiku, włożyć do lodówki do zastygnięcia.Źródło: Życie na Gorąco Retro