Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kwaszenina wieprzowa"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37793
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37793
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 145
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Głowiznę i nóżki wieprzowe umyć starannie i oczyścić, włoszczyznę opłukać i obrać.
Mięso i warzywa ugotować z przyprawami do miękkości.
Mięso obrać z kości, usunąć wszystkie chrząstki i żyłki, pokroić w kostkę.
Wywar przecedzić przez gęste sito lub płótno, dodać ocet, gotować kilka minut.
Auszpik wlać na dno formy. Gdy zastygnie, włożyć mięso, pokrojone korniszony i plasterki cytryny.
Całość zalać resztą auszpiku, włożyć do lodówki do zastygnięcia.Źródło: Życie na Gorąco Retro