Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i troche inne niż placek ziemniaczany,mniej tłusty.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 227
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 227
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 542
Składniki
Ziemniaki obrac umyc i zetrzec na tarce,odsączyc na sitku.Śmietane i jaja wymieszac,dodac do masy ziemniaczanej razem z mąką i solą.(ja dodaje czasami troche drożdzy,wtedy są wyższe i pachną drożdzami ale to podobno profanacja mi smakują lepiej)Smażymy na powierzchni całej patelni,z nie dużą iloscią tłuszczu,ciasto jest zdecydowanie gąsciejsze niż na zwykłe placki ziemniaczane.Można to jesc z marmoladą,z masłem,łososiem wędzonym,i pasztetem.