Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Makaron obgotuj przez 2 minuty.
Podsmaż na 1 łyżce oliwy mięso i warzywa tak aby się lekko rozgotowały. przypraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem
naczynie żaroodporne posmaruj resztą oliwy i wyłóż na nim 1 warstwę makaronu
pierwszą warstwę makaronu posyp startym serem a następnie wyłóż farsz i posyp serem. tak ułóz około 3-4 warstwy (lub jeśli wolisz, więcej)
przygotuj sos: w 1 szklance ciepłej wody rozpuść kostkę rosołową i dodaj do niej przecier pomidorowy oraz śmietanę a nastęopnie dokładnie wymieszaj.
gotowe warstwy zalej sosem i zapiekaj około 45-60 minut w temperaturze około 180 stopni.
SMACZNEGO!