Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1651
Dodano: 31.03.2008
Odsłon: 6641
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wazne rady na poczatek! - makaron kupowany najlepiej wczesniej obgotowac, domowy, a taki polecam, dajemy surowy! - najlepsze sery do lasagne to mozzarella i gouda, a najlepiej zmieszac je razem. Makaron na lasagne najlepiej zrobic dzien wczesniej zeby obsechl przez noc. Sosy mozemy przygotowac w tym samym dniu, ale pamietajmy iz sos bolognese dlugo sie gotuje ze wzgledu na wolowe mieso. Pieczarki kroimy w plasterki i ... sa dwa sposoby wloski - dajemy surowe
grecki - rumienimy na oliwie , czyli jak kto woli, ja osobiscie zawsze daje surowe. W naczyniu ukladamy warstwami, zaczynamy od - sos bolognese - makaron - sos beszamelowy - sos bolognese - pieczarki - zolty ser - sos bolognese - makaron ... itd. Wierzch posypac obficie zołtym serem. Piec okolo 40 minut w 180 stopniach.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)