Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z łososiem, ricottą i jarmużem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425180
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425180
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Makaron podgotuj w osolonej wodzie (2-3 minuty).
Na beszamel zasmaż masło z mąką (nie zrumieniaj, zasmażka powinna pozostać biała). Dolej stopniowo mleko, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Układaj warstwy lasagne: na dno naczynia wylej odrobinę sosu, potem ułóż płat makaronu, łososia, porcję ricotty i jarmużu. Polej beszamelem, posyp koperkiem. Powtarzaj warstwy, zakończ płatem makaronu. Polej lasagne resztą sosu, posyp serem i bułką tartą.
Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Zapiekaj lasagne 40-45 minut, aż wierzch zezłoci się, a sos będzie się gotował.Źródło: Olivia