Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lasagne z łososiem, ricottą i jarmużem"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 253
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 134
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Składniki
Makaron podgotuj w osolonej wodzie (2-3 minuty).
Na beszamel zasmaż masło z mąką (nie zrumieniaj, zasmażka powinna pozostać biała). Dolej stopniowo mleko, cały czas mieszając. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Układaj warstwy lasagne: na dno naczynia wylej odrobinę sosu, potem ułóż płat makaronu, łososia, porcję ricotty i jarmużu. Polej beszamelem, posyp koperkiem. Powtarzaj warstwy, zakończ płatem makaronu. Polej lasagne resztą sosu, posyp serem i bułką tartą.
Rozgrzej piekarnik do 170 st. C. Zapiekaj lasagne 40-45 minut, aż wierzch zezłoci się, a sos będzie się gotował.Źródło: Olivia