Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron do oryginalnej wersji jest dość drogi, więc dla chcących nieco zaoszczędzić polecam poniższy przepis. Przepis wersji mocno studenckiej.
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 1339
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 58
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 294
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 1339
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 58
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 294
Składniki
Sos: Zagotować bulion. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, po czym wrzucić do gotującego się bulionu. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do bulionu. Paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu. Mięso podsmażyć doprawiając lekko pieprzem, dodać do pozostałych składników w bulionie. Dodać odcedzoną kukurydzę. Wymieszać koncentrat pomidorowy z ketchupem. Dodać rozgnieciony czosnek i doprawić przyprawami. Po czym dodać do bulion. Poczekać, aż nadmiar bulionu odparuje, a sos stanie się dość gęsty. Brytfannę wysmarować tłuszczem, wyłożyć na dnie i brzegach naleśniki, w ten sposób by szczelnie zakrywały brytfannę. Wylać warstwę sosu. Ułożyć następną warstwę naleśników i ponownie wylać sos. Na końcowej warstwie poukładać porwane naleśniki, tak by było widać sos. Rozsypać starty ser. Zapiekać około 20 min w temperaturze 200 stopni. P.S. Oczywiście sos można przyrządzić według własnego przepisu.