Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z szynką i brokułami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1188
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13257
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1188
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13257
Składniki
Lasagne gotujemy partiami 2-3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Wyjmujemy łyżką cedzakową, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Brokuł dzielimy na cząsteczki i gotujemy w posolonym wrzątku 3 minuty. Ostrożnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę. Rozprowadzamy ją zimnym mlekiem, mieszając gotujemy, aż powstanie gęsty beszamel. Na dno brytfanny lub naczynia do zapiekanek wlewamy trochę sosu. Na sosie układamy warstwowo lasagne, szynkę, brokuły i ser. Lekko solimy, doprawiamy pieprzem. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Na koniec posypujemy danie migdałami i zapiekamy 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 2,80 złŹródło: Rewia