Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z szynką i brokułami"
Lasagne gotujemy partiami 2-3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Wyjmujemy łyżką cedzakową, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Brokuł dzielimy na cząsteczki i gotujemy w posolonym wrzątku 3 minuty. Ostrożnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę. Rozprowadzamy ją zimnym mlekiem, mieszając gotujemy, aż powstanie gęsty beszamel. Na dno brytfanny lub naczynia do zapiekanek wlewamy trochę sosu. Na sosie układamy warstwowo lasagne, szynkę, brokuły i ser. Lekko solimy, doprawiamy pieprzem. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Na koniec posypujemy danie migdałami i zapiekamy 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 2,80 złŹródło: Rewia
Zapiekanka jest dość łatwa i smaczna.Można ją robić z różnych dodatków jakie...
Odsłon: 54879
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 242
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 242
Składniki
Lasagne gotujemy partiami 2-3 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Wyjmujemy łyżką cedzakową, przelewamy zimną wodą i osączamy.
Brokuł dzielimy na cząsteczki i gotujemy w posolonym wrzątku 3 minuty. Ostrożnie wyjmujemy łyżką cedzakową.
Z masła i mąki przygotowujemy jasną zasmażkę. Rozprowadzamy ją zimnym mlekiem, mieszając gotujemy, aż powstanie gęsty beszamel. Na dno brytfanny lub naczynia do zapiekanek wlewamy trochę sosu. Na sosie układamy warstwowo lasagne, szynkę, brokuły i ser. Lekko solimy, doprawiamy pieprzem. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników. Na koniec posypujemy danie migdałami i zapiekamy 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena jednej porcji: około 2,80 złŹródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 24
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 272