Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8687
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8687
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 610
Składniki
Rozmrożony wcześniej i odciśnięty szpinak przesmaż na maśle razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sól, pieprz i drobno starty parmezan.
Na roztopionym maśle przesmaż mąkę pszenną. Następnie dolej mleko, wsyp przyprawy i mieszaj do czasu, aż powstanie gładki sos beszamelowy.
Posmaruj nim naczynie do zapiekania, rozłóż płaty makaronu, a na nich umieść szpinak.
Układaj warstwy aż do wyczerpania składników.
Wierzch obłóż mozzarellą i polej sosem pomidorowym. Zapiecz w piekarniku.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax