Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne ze szpinakiem"
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 47
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 71
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2604
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 47
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 71
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2604
Składniki
Rozmrożony wcześniej i odciśnięty szpinak przesmaż na maśle razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj sól, pieprz i drobno starty parmezan.
Na roztopionym maśle przesmaż mąkę pszenną. Następnie dolej mleko, wsyp przyprawy i mieszaj do czasu, aż powstanie gładki sos beszamelowy.
Posmaruj nim naczynie do zapiekania, rozłóż płaty makaronu, a na nich umieść szpinak.
Układaj warstwy aż do wyczerpania składników.
Wierzch obłóż mozzarellą i polej sosem pomidorowym. Zapiecz w piekarniku.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 380. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax