Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja nie umiem gotować makaronu lazania więc robię to na naleśnikach
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34886
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16276
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34886
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16276
Składniki
Fromę żaroodporną smarujemy masłem lub margaryną, układamy pierwszego naleśnika, można go dociąć nożem do formy, ja mam okrągła więc pasuje. Mięso mielone smażymy z wyciśnientym przez praskę czosnkiem na margarynie (ok 20 min) przerzucić mięsko do rondelka a na patelni podsmażyć posiekaną cebulkę i paprykę. Zmiksować pomidory z puszki i połowę wlewamy do mięska i dusimy ok 30 min a druga połówkę wlewamy do warzyw na patelni i dodajemy do nich zioła. Mięsko solimy i pieprzymy na koncu( gdy ktos lubi ostre można dodać paryki chilli). Na pierwszy naleśnik wykładamy warstwę mięsnego sosu , układamy drugi naleśnik i wykładamy warstwę sosu warzywnego , posypujemy lekko serem, następny naleśnik i znów sos miesny itd aż do wykkończenia. Roztrzepujemy jajko ze startym serem i polewamy to z wierzchu. Wkładamy to do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy ok 30 min aż się wierzch z rumieni na złoto. Podajemy gorące i do tego wino reńskie lub mozelskie pycha.