Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja nie umiem gotować makaronu lazania więc robię to na naleśnikach
Fromę żaroodporną smarujemy masłem lub margaryną, układamy pierwszego naleśnika, można go dociąć nożem do formy, ja mam okrągła więc pasuje. Mięso mielone smażymy z wyciśnientym przez praskę czosnkiem na margarynie (ok 20 min) przerzucić mięsko do rondelka a na patelni podsmażyć posiekaną cebulkę i paprykę. Zmiksować pomidory z puszki i połowę wlewamy do mięska i dusimy ok 30 min a druga połówkę wlewamy do warzyw na patelni i dodajemy do nich zioła. Mięsko solimy i pieprzymy na koncu( gdy ktos lubi ostre można dodać paryki chilli). Na pierwszy naleśnik wykładamy warstwę mięsnego sosu , układamy drugi naleśnik i wykładamy warstwę sosu warzywnego , posypujemy lekko serem, następny naleśnik i znów sos miesny itd aż do wykkończenia. Roztrzepujemy jajko ze startym serem i polewamy to z wierzchu. Wkładamy to do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy ok 30 min aż się wierzch z rumieni na złoto. Podajemy gorące i do tego wino reńskie lub mozelskie pycha.
Robiłam pierwszy raz ale na pewno nie ostatni Składniki podaję z pamięci poni...
Odsłon: 14769
Klasyczna lazania z mielonym mięsem, bez sosu beszamelowego. Jest to danie sy...
Odsłon: 7213
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 81
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 74
Trochę inna sałatka Caprese.... Truskawki zamiast pomidorów, mięta zamiast ba...
Odsłon: 81
Prosty przepis na domowe lody bananowe z jogurtem naturalnym, które przygotuj...
Odsłon: 74
Składniki
Fromę żaroodporną smarujemy masłem lub margaryną, układamy pierwszego naleśnika, można go dociąć nożem do formy, ja mam okrągła więc pasuje. Mięso mielone smażymy z wyciśnientym przez praskę czosnkiem na margarynie (ok 20 min) przerzucić mięsko do rondelka a na patelni podsmażyć posiekaną cebulkę i paprykę. Zmiksować pomidory z puszki i połowę wlewamy do mięska i dusimy ok 30 min a druga połówkę wlewamy do warzyw na patelni i dodajemy do nich zioła. Mięsko solimy i pieprzymy na koncu( gdy ktos lubi ostre można dodać paryki chilli). Na pierwszy naleśnik wykładamy warstwę mięsnego sosu , układamy drugi naleśnik i wykładamy warstwę sosu warzywnego , posypujemy lekko serem, następny naleśnik i znów sos miesny itd aż do wykkończenia. Roztrzepujemy jajko ze startym serem i polewamy to z wierzchu. Wkładamy to do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy ok 30 min aż się wierzch z rumieni na złoto. Podajemy gorące i do tego wino reńskie lub mozelskie pycha.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 55
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 3145