Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łazanki grzybowe z dorszem"
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1651
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1651
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Grzyby opłucz, zalej szklanką wrzątku, namocz na kilka godzin. Potem odcedź je i pokrój w paseczki. Płyn zachowaj.
Kapustę dokładnie wypłucz, odciśnij i drobno posiekaj. Zalej 2 i 1/2 szkl. gorącej wody i 1/2 szkl. płynu z moczenia grzybów. Dodaj pokrojone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie, całe ząbki czosnku i keczup. Duś powoli ok. 20 min.
Marchewkę i cebulę obierz, z papryk wytnij gniazda nasienne. Wszystkie warzywa pokrój w kostkę, wrzuć do kapusty, oprósz pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 60 min.
Dorsza opłucz, osusz, pokrój w niewielką kostkę, włóż do kapusty, delikatnie wymieszaj. Duś jeszcze 10 min. Dorsz nie powinien się rozgotować.
Łazanki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Połącz z kapustą i podawaj.Źródło: Chwila dla Ciebie