Do góry

Dania główne Przepis na:

Lekkie gołąbki z młodej kapusty

Lekkie gołąbki z młodej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 33622

Troszkę odchudziłam tradycyjne gołąbki, zamieniłam na lżejsze mięso karkówkę oraz biały ryż na brązowy. I podałam bez żadnych ciężkich sosów. Bardzo nam smakowały. To dobry pomysł na dietetyczny obiad. Polecam spróbować tej wersji!

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • dwa podwójne filety z kurczaka
  • 2 woreczki brązowego ryżu
  • cebula
  • sól, świeżo mielony pieprz, ulubione zioła
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę sparzyć. Mięso zmielić, dodać na pół ugotowany ryż, przyprawić. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Całość dobrze wymieszać. Na liściach kapusty układać po 2-3 łyżki farszu, zwijać gołąbki i ściśle układać w garnku. Całość podlać wodą. Gotować około godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 czerwca 2014 były gołąbki z kaszą.. i innymi farszami, ale kurczak jako farsz i brązowy ryż w liściach młodej kapusty..ciekawe jaki to ma smak, zabieram do książki i jak znajdę czas muszę wypróbować!

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 17 czerwca 2014 Pyszności, dawno nie robiłam gołąbków, teraz się już chyba ode mnie nie odczepią! :)))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń