Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę odchudziłam tradycyjne gołąbki, zamieniłam na lżejsze mięso karkówkę oraz biały ryż na brązowy. I podałam bez żadnych ciężkich sosów. Bardzo nam smakowały. To dobry pomysł na dietetyczny obiad. Polecam spróbować tej wersji!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 62
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 518
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 62
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 74
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 518
Składniki
Kapustę sparzyć. Mięso zmielić, dodać na pół ugotowany ryż, przyprawić. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę. Całość dobrze wymieszać. Na liściach kapusty układać po 2-3 łyżki farszu, zwijać gołąbki i ściśle układać w garnku. Całość podlać wodą. Gotować około godzinę.